نان ازیکیل از ترکیب غلات کامل و حبوبات تولید میشود. گندم، ارزن، جو، اسپلت، سویا و عدس از این قبیل ترکیبات هستند.
۲ برش از نان ازیکیل حاوی ۸ گرم پروتیین بوده که این مقدار از مقدار موجود در نانهای متداول بیشر به حساب میآید. [۱]
استفاده از غلات جوانهزده از یک طرف باعث افزایش ارزش غذایی این نان شده و از طرفی میزان ترکیبات گیاهی خاص موجود در غلات که در روند جذب املاح معدنی اختلال ایجاد میکنند را کاهش میدهد. [۲، ۳]
مطالعات انجام شده نشان میدهند جوانهزدن دانه غلات باعث افزایش میزان اسیدهای آمینه آن میشود. “لیسین”، اسید آمینهای است که در اغلب گیاهان به صورت محدود وجود داشته و فرآیند جوانه زدن باعث افزایش میزان آن و در نهایت بهبود کیفیت پروتیین میشود. [۴]
همچنین ترکیب نمودن غلات و حبوبات باعث بهبود مقادیر اسیدهای آمینه نان میشود. [۵]
استفاده از غلات و حبوبات جوانهزده در تولید این نان باعث افزایش میزان فیبر محلول، فولات، ویتامین C، ویتامین E، و بتا کاروتن شده و همچنین میزان گلوتن را کاهش میدهد. [۶، ۷]
در ادامه با ما در مجله ورزشی اکتین همراه شوید تا با طرز تهیه این نان بسیار مفید و غنی از پروتیین آشنا شوید.
طرز تهیه نان ازیکیل
مواد مورد نیاز
- ۱/۲ فنجان توت
- ۱/۲ فنجان جو
- ۱/۲ فنجان ارزن گندم
- ۱/۲ فنجان عدس
- ۲ قاشق غذا خوری لوبیا
- ۲قاشق غذاخوری لوبیا قرمز
- ۲ قاشق غذاخوری سویا
- ۴ فنجان آب گرم (۱۱۰ درجه فارنهایت ، ۴۵ درجه سانتی گراد)
- ۱ فنجان عسل
- ۱/۲ فنجان روغن زیتون
- ۲ قاشق مخمر خشک فعال
- ۲ قاشق سوپخوری نمک
طرز تهیه
- آب ،عسل ، روغن زیتون و مخمر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. اجازه دهید ۳ تا ۵ دقیقه بماند.
- تمام دانهها و لوبیاها را مخلوط کرده و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و سپس آنها را آسیاب کرده تا مخلوطی به صورت آرد تشکیل شود. آرد آسیاب شده تازه و نمک را به مخلوط مخمر اضافه کنید.حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید تا خوب مخلوط شود. در انتها خمیری مانند نان کره ای خواهید داشت . خمیر حاصله را درون ۲ تابه روغنی بزرگ بریززید.
- مواد را حدود ۱ساعت یا تا هنگامی که خمیر به بالای ماهیتابه برسد ،در یک مکان گرم قرار دهید تا جا بیوفتد.
- در انتها مواد را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت ) به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه یا تا زمانی که نانها قهوه ای طلایی شوند بپزید.